نشانه شناسی رنگ (قرن 21)

در قرن 21 مصرف کنندگان در مورد رنگ آگاه تر شده اند و همچنان می خواهند که قدرت انتخاب بیشتری داشته باشند. در ضمن از هر پند هوشمندانه و راهگشا نیز استقبال می کنند ولی هیچگاه نمی توان گزینه ای را به آنها دیکته کرد.

آنها درک کرده اند که رنگ هایی که بازتابی از زندگی آنها هستند به آنها کمک می کنند تا سطح دلخواه زندگی خود را بیابند. آنها می خواهند از گروه های رنگی هماهنگ، برای ترکیبات رنگی در خانه، شغل و لباس خود استفاده کنند. مهم نیست که محصول چه باشد، اما مصرف کننده باید به سطوح مختلف حس رنگ استفاده شده در محصول، تبلیغات، وب سایت، آگهی های بازرگانی، بسته بندی یا در محل خرید، واکنش نشان دهد.

در دنیایی که با تکنولوژی هایی نظیر E-mail به سرعت به سوی آینده پیش می رود، تمایلات و گرایشات انسان ها می توانند با اشاره روی یک موس یا دستگاه کنترل از راه دور، به هم پیوند بخورد. پس برای یک طراح باهوش یا فردی که با تولید سر و کار دارد، لازم است که برای کالاهای مصرفی طوری تبلیغ یا بازاریابی کند که همواره در سطح بالای سلیقه ها، نه تنها در صنعت خود بلکه در کلاس جهانی قرار گیرد. رنگ تنها بخشی (بخش مهمی) از یک تصویر بزرگ است.

سلایق رنگی از کجا سرچشمه می گیرند؟ آیا گروه کوچکی از دیکته کننده های رنگی وجود دارند که قدرت مطلق خود را به روی مردم ساده دل تحمیل می کنند؟ چه چیزی رنگ را به سطح آگاهی عمومی در می آورد و زمینه را برای خواست عمومی این رنگ ها آماده می کند؟ آیا این یک دسیسه رنگی زیرکانه نیست که ذائقه مردم را راهبری می کند؟ این مسئله بسیار کوچکتر از یک توطئه است که فرضیات رنگی و نظرات عامه مردم را مشخص می سازد. اینها متخصصین مد رنگ و طراحان، مشاوران و پیشگویان رویا پرداز است. آنها به نقاط ضعف، مدهای زودگذر و اتفاقات آینده که گرایشات رنگی را به وجود می آورند، بسیار حساس و تیزبین هستند.

آنها به خوبی می دانند که چشم آدمی نه تنها توسط چیزهای تازه جذب می شود بلکه بسیار دمدمی مزاج نیز هست. یک رنگ نو شده، یا رنگی که در ترکیبات یا رنگ لعاب های جدید استفاده می شود، می تواند حس تجدد خواهی را ارضاء کند. حتی سنتی ترین سلیقه ها توسط رنگ های جدید در بسته بندی ها، وسوسه کننده می شوند.

مثلا ممکن است خیلی جدید نباشد ولی شیوه جدیدی از استفاده از آن رنگ به شمار می رود. متمایل کردن یک قرمز واقعی به سوی یک قرمز آلویی و استفاده از آن در آبی، سبزهای طاووسی به جای سبزهای تیره می تواند چشم مشتری را به خود معطوف کند و دیگر مهم نیست که این چشم ها چقدر محافظه کارانه به همه چیز دقت می کنند.

البته آنها سلیقه ساز و پیرو سلیقه و مد نیز هستند. اینها کارفرمایانی هستند که علاقه ای برای تغییر هنجارها ندارند و همواره منتظر دیگران می مانند و خود را در آب های رنگی غوطه ور نمی کنند.

هزاران داستان در مورد شرکت هایی که علاقه ای به تغییر شکل و شیوه های قدیمی نداشتند وجود دارد و تعدادشان بیشتر از شرکت هایی است که کم کم شیوه رنگی خود را در محصولات و لوگوها تغییر دادند چون می خواستند از بازار رقابتی دور نمانند و توسط رنگ، خلاق ترظاهر شده و در نتیجه سهم بیشتری از بازار ببرند.

این بدان معنی نیست که آنها باید موفقیت را واگذار کنند و رنگ تصویر تجاری جدیدی به وجود آورند که به ایجاد یک شخصیت حقیقی و حقوقی، بخصوص در لوگوهای شرکت و شناسه های آن، کمک کند. تاثیر روانی رنگ ها همواره باید در طراحی ها بدون توجه به گرایش به رنگ های جدید، اعمال شود. زیرا ترکیبات رنگی برای تم های متنوع که برای برقراری ارتباط با پیامی درست و مناسب، ایجاد شود بسیار مهم و ضروری می باشد.

همراه با زیوانیتار

زیبایی برای همیشه

4.7/5 - (24 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
گفتگو
1
همراه با زیوانیتار
زیوانیتار
درود
به زیوانیتار خوش آمدید
پاسخگوی شما هستیم